Tarihçe

Okulumuz Hafız Recep Mektebi adıyla 1921(Hicri 1337) yılında handan sülalesinden Hafız Recep Efendi´nin Milli Eğitime bağışladığı 1876 (Hicri 1292) yapılmış eski sivas konaklarından birinin tamir edilmesiyle eğitim ve öğretime başlamıştır. Okul binası Dikilitaş mevkiinde bulunmaktaydı. Okul binası sağlıklı ve ihtiyaca cevap vermesine rağmen kış aylarında salonu olmadığından sıkıntı çekilmekteydi.

°°°°°°°°

1921 yılında eğitim öğretime başlayan okulda aralıksız eğitime devam edilmiştir. Bina ahşaptı ve sınıflar 38–40 öğrenci alacak kadar dardı. Bu yüzden okul bahçesine barakalar konarak kapasite bir miktar artırılmış bu defa da okul bahçesi daraldığından çocukların oyun oynayacağı alan kalmamıştır.

°°°°°°°°

1969 yılında okulun çökme tehlikesi düşünülerek Namık kemal ilkokulu ile ikili öğretime geçilmiş, 1973 yılında binanın istimlâk edilmesi üzerine okul 1974 yılında yenidoğan mahallesinde yeniden yapılan binasında aynı adla tekrar eğitime başlamıştır.1974 yılında binanın tam olarak faaliyete geçmemesinden dolayı 1. 2. Ve 3. Sınıflarla eğitim yapılmış,1975 yılında ise bütün sınıflar faaliyete geçmiştir.

°°°°°°°°

Çevrede aşırı nüfus artışından dolayı bina ihtiyaca cevap vermekten uzaklaşınca 1999 yılında okul bahçesine ek bina yapılmıştır. Halen bu iki binada eğitim öğretim sürdürülmektedir.

————————Recep Handan Ortaokulu————————

Yayın: 27.12.2012 - Güncelleme: 18.12.2019 15:19 - Görüntülenme: 5250