T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Recep Handan Ortaokulu

MİSYON - VİZYON

 

RECEP HANDAN ORTAOKULU OLARAK MİSYONUMUZ

Çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek.

RECEP HANDAN ORTAOKULU OLARAK VİZYONUMUZ

Ne olmak istediğimiz hatta ulaşacağımızı asla düşünemediğimiz hayallerimiz

İSTİYORUZ Kİ ; Okulumuzda eğitim ve öğretim temel ihtiyaç kabul edilsin. Eğitim Öğretim Okulumuzdaki ve gerçek hayatımızdaki davranışlarımızın en iyi yönde gelişmesini sağlasın.

İSTİYORUZ Kİ ; Veliler okul dışı fertler olmasın Okuldaki çalışmalara katılsın. Öğrencilerin okula adım atmasından itibaren öğrenimini tamamlayıncaya dek öğrenci gelişimini etkileyen en önemli faktör olduğunu bilsin.

İSTİYORUZ Kİ ; Okul toplumunu oluşturan her birey ( yönetici,öğretmen,öğrenci )kendi görev ve sorumluluğunu bilsin,hedefleri doğrultusunda daima mükemmelliğe ulaşmak için çaba sarfetsin.

İSTİYORUZ Kİ ; Okul toplumunu oluşturan bireyler çağa uygun olarak hızla gelişen teknoloji ve yeniliklerden yararlansın. Kendini yenileştirerek geliştirsin.

İSTİYORUZ Kİ ; Okulumuzda verilen eğitim ve öğretim her öğrenciden istenilen davranış değişikliğine dönüşsün, öğrencilerimiz bulundukları her ortamda olumlu davranışlar sergileyebilsin.

İSTİYORUZ Kİ ; Her öğrenci başarıyı çok çalışmakla değil etkili ve doğru çalışmakla elde edeceğini bilsin. Bunu kendine amaç bilerek zamanını planlı bir şekilde kullansın.

İSTİYORUZ Kİ; Okulumuz idareci,öğretmen,öğrenci ve eğitimle ilgili diğer bireylerin yaptıkları içten mutluluk ve onur duydukları bir yer olsun.

İSTİYORUZ Kİ; Okulumuz her ortamda demokrasi, insan hakları,katılımcılık ve paylaşımcılık ilkemiz olsun.

BİLİYORUZ Kİ; Yaşam bir yolculuktur,eğer sevgi ve öğrenme isteğiyle yaşanırsa bir değeri vardır.Sevgi ortamında yarınlara güvenle ve umutla bakan nesiller böyle yetiştirilecektir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.10.2013 - Güncelleme: 18.12.2019 15:20 - Görüntülenme: 1644
  Beğen | 0  kişi beğendi